MOUNTAINBOARD - DIRTBOARD TIPS!

En Mountainboard kostar ju en del pengar så här kommer lite tips på hur du ska sköta om din bräda.

 

Förvaring: Se till att den står på en torr plats och inte i direkt solljus. Att lämna brädan utomhus, kan leda till att den rostar och att brädan blir dålig.

Transport: En Mountainboard är gjord för att tåla riktigt ruffa förhållanden. Om du fraktar brädan i bil är ett tips att spänna fast den ordentligt eller ha den i en väska. Brädan ska slitas av din åkning i inte i bilen.

Använd en bra smörj-olja på bultar, skruvar för att det inte ska fastna massa smuts samt förhindra rost.

Efter användning: Skrubba bort all smuts och lera. Om du inte har möjligheten hemma ta med brädan till en mack eller liknande. Det tar 10 minuter och din bräda håller längre.

Skruvar och bultar: Att ha lösa skruvar när du kör är farligt. Sitter skruvarna löst kan det också leda till att hålen slits upp och förlorar sin form.

 Mountainboarding är en sport som straffar kroppen, använd skydd och läs igenom våra tips.

• Börja lugnt det tar tid att utvecklas.

• När du övar trick, framförallt volter börja med att bygga en mjuk landing eller bygg ett hopp och landa I vatten.

• Använd skydd!!!

• Du måste tro på det du gör, känns det för svårt – låt bli.

• Lyssna på dig själv och fall inte för grupptryck, ingen är bäst från början.

• Ha kul!



Landa Flat

Dvs inte landa i en sluttning. Att landa flat sliter på kroppen, knän, rygg och vrister. Försök att landa i sluttningar, då behåller du farten och det är mer skonsamt mot din kropp. Då kan du hoppa högre, längre och landa skönare och snyggare.


Värm upp

Börja med att värma upp, stretcha armar, rygg och ben. Så gör alla seriösa idrottsmän och kvinnor. Detta är också en bra mental förberedelse inför åkningen.

 Skydd

Använd, knäskydd, armbågsskydd, handskar och hjälm. Ska du köra downhill, snabbt använd MC ställ, skinnkläder. Bara dumt att chansa.

Här kommer lite tips på hur du lär dig hoppa med en Mountainboard!

Innan du lär dig hoppa är det viktigt att du har brädkontroll, vet hur du trillar och kan svänga ordentligt.

Hitta ett litet hopp och börja lugnt. Rulla först sakta över hoppet och känn efter några gånger, alla hopp och landningar är olika! När du känner dig säker öka farten så flyger du högre och längre.
Försök att landa med böjda knän och med alla fyra hjulen samtidigt.

LETS GO, Dirt alltså // Actionbolaget.se


MOUNTAINBOARD - DIRTBOARD TIPS

Hela världen är en Mountainboard park – Ut och åk!

Har du känt adrenalin-rushen och glädjen när du åker Snowboard? Har du någonsin önskat att det var snö året runt för att alla årstider kunna återskapa den känslan? Vi har nu tagit fram en enkel guide för att du just ska kunna återskapa den känslan året runt; Vi ska lära dig att åka Mountainboard. Mountainboards köps lämplig på www.actionbolaget.se som har brädor för alla med eller utan tidigare erfarenhet. 1

Mountainboard är en växande sport som många vill prova på. Här kommer lite tips på hur du kommer igång med din åkning. Dela med dig av dina kunskaper till dem som vill provåka din bräda.

1: Inhandla en MBS Mountainboard på www.actionbolaget.se :)

2: Ta dig upp till toppen av berget eller kullen du ska åka ner för. När du går upp se till att sortera terrängen, kolla efter stenar och gropar. Det är viktigt att ha koll på terrängen för att få en rolig och säker åkning. Börja med små kullar och flacka backar och först när du känner dig mer säker kan du åka nerför branta och högre berg.

3: Ställ brädan så att den inte kan rulla ner för berget utan dig. Om du vill vara säker på att brädan inte rullar iväg ställ något av brädans hjul i en grop eller liknande.

4: Placera fötterna I bindningarna. Om du följde steg 3 så står du nu stabilt och stilla på brädan. 5

Böj på benen och hitta balansen.

5: Nu börjar det roliga! Hoppa upp med brädan så att nosen pekar ner mot backen, inte rakt ner utan lite åt sidan så att du får lagom med fart. Börja med att åka på diagonalen och sicksacka ner för backen med långa mjuka svängar.

6: Luta dig lite bakåt hela tiden så att du inte trillar framlänges. Bättre att trilla på rumpan än på näsan. Det är viktigt att våga stå kvar på brädan även om du känner att du kommer trilla, framförallt i lite högra hastigheter. Det är annars lätt att vrida knän och fötter. Fallteknik Om du känner att du kommer att trilla, luta dig bakåt och försök landa på rumpan. Försök att krypa ihop med kroppen och knyt dina händer för att undvika vrickade armar, detta är det säkraste sättet att trilla på.

7: Förflytta vikten till tårna om du vill svänga höger och på hälarna om du vill svänga vänster (tvärt om för dig som åker gofy) Ta det lugnt i början, breda långa svängar.

8: Undvik stenar och rötter för att slippa skada dig och din bräda. Hjulen är stora och truckarna stabila på alla MBS modeller så små sten och gupp är inga problem.1

9: Om du kör med handbroms, bromsa I god tid om det finns möjlighet. Om du inte har handbroms kan då ändå bromsa, detta kräver dock övning och teknik.

Dem flesta åkare tycker det är enklast att svänga med hälarna, dvs bakåt i sidled, motsols för regular åkare. Böj på benen ordentligt och kryp ihop med kroppen. Ta sen tag i brädan med ena handen och luta dig bakåt och tryck till så att brädan kommer i sidled. Som att bromsa på en snowboard fast lite annorlunda helt enkelt:)

10: Nu är du i mål och kan känna dig stolt och nöjd. Tvätta skrapsåren och klättra upp igen.

Hoppas dessa små tips hjälper dig att komma igång med världens roligaste extremsport MOUNTAINBOARD.


RSS 2.0